Все повече потребители се оплакват от прегряване на iPhone 15 Pro

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Както отбелязва The Wall Street Journal, тенденцията смартфоните от серията iPhone 15 да прегряват при използване на бързо зареждане и работа с ресурсоемки приложения става все по-широко разпространена. За аномалията започват масово да съобщават и обикновените потребители, затова експертите не изключват, че Apple ще трябва програмно да ограничи производителността на процесора, за да избегне прегряването на устройството.

Според публикацията службата за техническа поддръжка все още се опитва да успокои собствениците на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, че високото нагряване по време на работа на смартфоните е причинено от интензивността на използване на хардуерните му ресурси по време на първоначалното инсталиране и конфигуриране на софтуера, а по-нататък ситуацията би трябвало да се нормализира. Не всички купувачи на устройствата обаче са готови да се съгласят с тези аргументи.Експерименти на представители на WSJ показаха, че при едновременно зареждане и работа с игри iPhone 15 Pro Max може да нагрее отделна част от корпуса до 44 градуса по Целзий. Между другото, в това отношение той не е много по-различен от своя предшественик iPhone 14 Pro Max, който беше тестван при подобен сценарий. Известният индустриален анализатор Минг-Чи Куо заяви, че една от причините за прегряването на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max може да е новата му титаниева рамка. Първо, самият титан има слаба топлопроводимост.


Второ, той е доста лек метал и това обстоятелство също влошава термодинамиката на смартфона. Трябва да се има предвид обаче, че новите флагмани на Apple са изработени от титан само за външната рамка, а лайстните във вътрешността на корпуса са изработени от алуминий. При някои рецензенти смартфоните от тази серия по време на интензивна работа са се нагрявали до 50 градуса по Целзий.

Представители на iFixit дори сравниха действията на Apple в тази област с историята на Икар, който се приближил твърде много до слънцето и то в крайна сметка изгорило крилата му. Китайските потребители на iPhone 15 Pro са имали проблеми дори когато са се опитвали едновременно да кореспондират в месинджъри и да зареждат смартфона. Устройството отказвало да приеме заряд, като се позовава на високите температури и необходимостта от охлаждане.

Според източниците от следващата година Apple очаква да премине към нов състав на платките, които ще имат подобрена способност за отвеждане на топлината, като едновременно с това ще намалят дебелината. Според други източници добавянето на физически слот за SIM карта към дизайна на iPhone също е наложило някои компромиси в оформлението, а те са влошили условията за разсейване на топлината.

Според Минг-Чи Куо единственият реален начин за ограничаване на нагряването на новите смартфони на Apple може да бъде само софтуерно ограничаване на производителността на процесора и някои други компоненти. И двата сценария (със и без отстраняване на проблема с прегряването) носят своите рискове за компанията по отношение на успеха на настоящото поколение смартфони на пазара.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар