Атанас Атанасов

Все по-смехотворно и брутално – лицемерно става всичко, случващо се около партията на Просто Киро и Асен “Продължаваме Промяната”.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все по-смехотворно и брутално – лицемерно става всичко, случващо се около партията на Просто Киро и Асен “Продължаваме Промяната”.

Красноречив пример за това е фактът, че братът на Константин Бачийски, чиято партия “Средна европейска класа” е мандатоносител на “Продължаваме Промяната” в настоящия парламент, Петко Бачийски, е тежък милионер, именно заради стотиците си сделки за милиони с олигарси от всички политически партии, дърпали задкулисно конците на държавата през последните 20 години.

И тук не става изобщо дума за „завист“ или клеймене на богатите, просто защото са станали богати, а за арогантно лицемерие да се „бориш“ срещу нещо, което обслужваш.

Петко Бачийски, както и брат му Константин Бачийски, са родом от Бургас, като първият е собственик на Марината в Несебър и на най-голямата компания за продажба на луксозни яхти у нас “BGYachting”.

Докато брат му Константин Бачийски се бори за псевдодемокрация по телевизионния ефир, Петко Бачийски пък изкарва милиони, водейки луксозен живот, на който би завидяла дори и Парис Хилтън.

От години Петко Бачийски пребивава всяка зима в своя луксозен апартамент е Маями, където са му гостували цяла плеяда от скандални родни олигарси и бизнесмени.

Именно Петко Бачийски е човекът, който официално или не, е продал най-луксозните яхти на куп политически обвързани лица от БСП, ГЕРБ и ДПС. Част от сделките са съставени, чрез подставени физически или юридически лица, регистрирани на офшорки от Кипър, Малта, Каймановите острови и Панама.

Според наши източници, Бачийски дори е сключвал крайно скандални сделки – голяма част, от които са били плащани отчасти в брой, като по този начин държавата е била ощетена с десетки милиони левове данъци.

Реално, чрез тази и подобни схеми, братът на мандатоносителя на “Продължаваме Промяната” всъщност е бил съучастник в груби нарушения, които моментално би трябвало да бъдат разследвани от прокуратурата и НАП.

И тук логично възниква въпросът, това ли е “промяната”, това ли законността и борбата с корупция, за които ни говори Константин Бачийски от телевизора?!

Защото Бачийски трябва да знае, че ако е неубедителен в личния си морал, то тогава най-умното нещо, което може да направи е да си затваря устата, най-малкото, за да не стане за смях. С двойните стандарти, които разиграва семейство Бачийски, може да излъже някой циганин от Равда, но не и целия български народ.

Като добавим към този факт, че Петко Бачийски е собственик на Марината в Несебър, познава лично почти всички лидери от ДПС и куп други партии, защото им е продал яхти за милиони, и като сложим най-отгоре факта, че има данни, че негов основен спонсор е не друг, а емблематичен бос от СИК с огромни интереси по нашето Черноморие, то тогава още един път на всички ни става напълно ясно, че “Продължаваме Промяната” всъщност е “Продължаваме Измамата”.

Докато братът Петко продава яхти на „почетни“ председатели и олигарси от ДПС, другият брат – Константин се бие в гърдите как едва ли не с „ристювците“ разказал играта на „летния Сарай“ на „почетния председател“ на ДПС и какъв „борец срещу мафията“ бил. Каква е най-меката дума за този „трилър“? Лицемерие ли?

АФЕРА подчертава, че информацията, която използва е общодостъпна, а фейсбук профилите на Петко Бачийски са отворени за всеки един потребител.

Интересно, как обаче до този момент нито службите към МВР, нито прокуратурата, нито пък НАП, са видяли и констатирали скандалното противоречие между думи и дела, което пък най-малкото може да бъде наречено тежко лицемерие.

Знаете ли какво означава “Средна европейска класа”?

Народът без хляб, а 1000 души на яхти за милиарди! Наглеци! И Константин Бачийски по телевизията на „бой“ с „олигарсите и мафията“. Трагикомедия.

Afera.bg

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар