Всичките депутати на „Воля“ сдават доброволно имунитета си – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички членове на парламентарната група на ПП ВОЛЯ се отказват от депутатските си имунитети. Това съобщи в интервю пред Нова телевизия Пламен Христов като подчерта, че това е знак, че народните представители от “Воля” не се притесняват от зачестилите атаки срещу тях. Той обори твърденията на говорителя на прокуратурата от вчера и определи обвинението като неоснователно. “Това приличаше повече на прочитане на жалбата на някой от жалбоподателите. Това разследване беше проведено преди много години, още от 2011г. Специализираната прокуратура излезе със становище,че няма данни за престъпление. Сега изведнъж, по същите жалби, със същите “доказателства”, темата се повдига отново. Всичко е едно и също, разликата е само, че вече ние сме народни представители”, подчерта Христов. Той опроверга и твърденията за натиск.

“Конкуренцията в бранша е огромна и всеки опит за натиск или нелоялно отношение, веднага ще изпрати клиентите ни при конкуренцията. Така че, това е абсурдно”, каза депутатът, който преди влизането си в Народното събрание е заемал длъжността генерален директор на “Фармнет” – основният доставчик на аптеки “Марешки”. “Една такава голяма структура не би рискувала репутацията си с подобни действия спрямо по-малки играчи на пазара”, каза още Христов.

Народният представител от “Воля” коментира и внушенията, че фирмата се е възползвала от влиянието на бивши ръководители на Изпълнителната агенция по лекарствата. ” В момента директор на агенцията е дама, която е заемала висока позиция в един от четирите най-големи дистрибутори в страната – конкурент на “Фармнет”. В същото време е била мениджър във фирма, свързаните с една от големите вериги аптеки –също конкурент на аптеки “Марешки”. Тогава може ли сега да се твърди, че едва ли не сегашният директор обслужва нашите конкуренти. Това е несериозно”, заяви Христов. Той изрично подчерта, че заради ниските цени, с които аптеки “Марешки” работят, лидерът на “Воля” винаги е бил трън в очите на фармацевтичния бранш, след това и на картела с горивата. “Сега вече явно сме и трън в очите на политическия бизнес”, каза Пламен Христов. В интервюто той разкри още един притеснителен за обективността на въпросното разследване факт, а именно, че жалбоподателите са членове на една и съща асоциация, която е конкурентна на организацията, в която членува Веселин Марешки.

“Работата в полза на хората може да бъде единствената посока пред нас и няма как да бъдем притискани да стъпим встрани от избрания път. Статуквото и картелите вече усещат, че губят почва под краката си и правят всичко възможно да ни уязвят с черен пиар и да ни заливат с негативизъм. Няма да се спрем. Никога няма да предадем хората”, коментира в личния си профил във Фейсбук лидерът на “Воля” Веселин Марешки.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар