Всички модели iPhone 16 ще предлагат Action Button

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази година Apple въведе Action Button в премиум моделите си iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, като с него замени емблематичния превключвател между тих режим и режим на звънене. Тази промяна догодина ще засегне и стандартните версии на iPhone 16, като се очаква още една ключова промяна в бутона, пише MacRumors.com. 

През 2024 г. и четирите модела iPhone 16 ще предлагат Action Button, твърди източникът, което ще даде повече възможности за потребителите. В момента бутонът позволява не само превключване на режима на звънене, а може още да бъде настроен да активира камерата, гласовите бележки, фенерчето и дори шорткът от приложението Shortcuts. 

Догодина Action Button вече няма да е механичен бутон, както е сега, а ще бъде капацитивен и ще разпознава силата на натиска. Това означава, че ще бъде подобен на тъчпада при MacBook, който може да изпълнява една команда при докосване и друга при по-силен натиск. 

Очаква се през 2024 г. всички модели iPhone 16 да имат този бутон, а през 2025 г. той да присъства и в базовия iPhone SE 4. 

Apple подготвя и още един подобен “бутон”, който засега е популярен под името Capture. MacRumors.com отдавна говорят за него, така че изглежда наистина е в плановете на компанията, като би трябвало също да се появи в цялата серия iPhone 16. Бутонът Capture вероятно ще бъде подобен на Action Button, но звучи сякаш ще се използва за правене на снимки, така че позицията му трябва да е съобразена с това. 

Всичко това са плановете на Apple към момента, но не е изключено да има промяна до официалната премиера на серията iPhone 16 през септември 2024 г.  

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар