Всички планове за свалянето на правителството на Николас Мадуро във Венецуела удариха на камък

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички планове за свалянето на правителството на Николас Мадуро във Венецуела удариха на камък, а появата на руски военни в латино американската страна преди няколко дни буквално извадиха Доналд Тръмп от равновесие.

 

 

 

Той едва преглъща тоталния си провал в Сирия на фона на успехите на Русия, и докато се надяваше, че ще получи богатствата на Венецуела използвайки плиткоумния ход с обявяването на нов президент в лицето на самозванецът Хуан, заплашвайки с военна интервенция, ако Мадуро не се откаже от постта, пристигането на два самолета с руски военни едва не доведоха Тръмп до нервна криза.

За американската администрация практиката на намеса за разпространение на влиянието си към други страни и дори цели региони отдавна се е превърнала в традиция, но сега Вашингтон се страхува сериозно, че същите тези методи ще бъдат насочени срещу него.

 

Това коментира военният експерт Иван Коновалов, коментирайки по телевизията «Россия 1» ситуацията с военните експерти на Руската Федерация във Венецуела, което се оказа толкова неприятно за САЩ.
На първо място, експертът обърна внимание на факта, че венецуелската армия е най-силната в региона на Латинска Америка и това е пряко следствие от сътрудничеството на Каракас с Москва.

 

 

» Там има руски танкове, там [С-300 зенитни ракетни системи]. Те бяха показани така, сякаш за пръв път — не, те са си разположени там отдавна. Там има системи за противовъздушна отбрана, хеликоптери, там има наши инвестиции в националната икономика и петролната индустрия ”, казва Коновалов.

Според него всичко това е дало възможност на Вашингтон да почувства, че чрез партньорство с Венецуела, Русия може действително да се укрепи близо до Съединените щати и да започне да развива отношения с други страни в региона.

„Фактически се появи ситуация, когато американците разбраха: това е пример за факта, че Русия ще продължи да развива присъствието си в Латинска Америка. Затова и те казват «махайте се», заяви военният експерт.

Напомнеме, че президентут на САЩ Доналд Тръмп поиска на 27 март Русия да изтегли военните си експерти от Венецуела.
В същото време от Кремъл спокойно напомниха на Вашингтон , че Москва работи с Каракас в съответствие със съществуващите двустранни споразумения, които «не трябва да тревожат трети страни».

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар