Всички смартфони от серията iPhone 16 може да предлагат по-големи дисплеи

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки че само преди два месеца на пазара излязоха моделите от серията iPhone 15, в мрежата усилено се говори за това, което предстои догодина. Сега имаме още един източник, който потвърждава, че и четирите модела iPhone 16 ще получат по-големи екрани, както и че при iPhone 16 и iPhone 16 Plus ще бъде запазена ниската опреснителна честота. 

Актуалните днес iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max имат съответно 6.1″ и 6.7″ дисплей, което са използваните размери вече няколко години. През 2024 г. обаче се задава промяна в посока увеличаване на диагонала. Очаква се iPhone 16 Pro да предлага 6.27″ дисплей, а iPhone 16 Pro Max – 6.86″ дисплей.

И в двата случая се запазват LTPO технологията с опресняване от 1 до 120 Hz и Dynamic Island, а според източника ще има “цялостни подобрения” в компонентите за дисплеите. 

По-достъпните два модела, iPhone 16 и iPhone 16 Plus, също ще бъдат по-големи – с 6.12″ (от 6.1″) и с 6.9″ (от 6.7″) диагонал съответно. Разочароващото е, че тук Apple ще продължи да използва LTPS панели с до 60 Hz опресняване, което за толкова скъпи устройства през 2024 г. звучи странно. Остава Dynamic Island, а освен това се очакват “частични подобрения” в компонентите за дисплеите. 

Интересно е още, че се споменава “промяна в имената”, което може да се отнася до iPhone 16 Pro Max и очакванията той да се нарича iPhone 16 Ultra. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар