Всички сме застрашени от глоби до 700 лева – ето какво можеш да направиш, за да няма лоши изненади

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много хора пропускат този факт, но щом падне снега, ние всички имаме определени задължения. Особено да почистваме пред офиса, магазина, къщата или жилищната си кооперация. Фирмите за почистване отговарят само и единствено за платното за движение. Ние отговаряме за достъпа до сградата. Обикновено първата глоба е символична. Втората и нататък може да нарасне до 700 лева. А поводи изглежда ще има много. Точният размер зависи от общината ни.

И ако имаш къща, магазин или нещо друго еднолично – то е ясно, че ти трябва да почистиш.

Какво обаче, ако живеем в етажна собственост?

Вариантите са. Или наемаме фирма, която да чисти, упълномощаваме обичайните отговорници за почистване срещу допълнително заплащане или правим дежурства и се редуваме да чистим снега.

И ако не сте взели това решение, трябва да го направите възможно най-скоро. Свикайте Общо събрание или ангажирайте Управителния съвет да вземе решение и да информира всички. Защото общината във всеки един момент може да дойде с честитка. Ако сте наели някой друг да свърши това и можете да го докажете, то той ще бъде глобен, ако не е свършил работата си.

Най-често кооперациите избират да се редуват в почистването

Така не се харчат допълнителни пари и всички си разпределят задължението. Важно е обаче да има добра организация и всеки да бъде съвестен. Меко казано е задължително домоуправителят да направи график и да го предостави на останалите. Добре е при всяко дежурство след почистването да се ръси сол, пясък или луга. Ако са свършили, могат да се закупят със средства от етажната собственост.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар