Всички шефове в спецслужбите в последните 10 г. са назначени след интервю с Пеевски

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последните 10 г. в службите упорито се говори, че няма никой назначен на ръководно мяст, без да е минал някакво интервю с Пеевски. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ кандидатът за депутат от „Има такъв народ“ и бивш главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

Илко Желязков (санкциониран от САЩ по списъка „Магнитски“, който преди дни подаде оставка като член на бюрото за контрол на СРС – б. ред.) никога не е бил някакъв началник в службите за сигурност, с изключение на малък период в ДАТО, заяви проф. Радулов.

Той разкри, че по време на работата си в службите след 2000 г. Желязков е бил заловен  извършва услуги на гръцкото разузнаване и на контрабандисти.

Тогава не беше прието кирливите ризи да се изваждат и просто го освободиха. След това, като се смени ръководството на службите за сигурност, някой го взе на работа като служител под прикритие. След като в ДАНС се знаят всички тези неща за него, как този човек е получил допуск до класифицирана информация? Това кореспондира ли с казаното, че ДАНС работи много добре и громи руските шпиони? Виждате един човек, който, ако го разглеждаме като свързан със спецслужби, им е нанасял непрекъснато морален и финансов ущърб, посочи бившият главен секретар на МВР.

Връзката между Желязков и Пеевски е видима, тъй като те са работили заедно в Държавния резерв, това го е изтикало напред в кариерата.  Г-н Пеевски кадрува в ДАНС още когато беше избран за ръководител на Държавна агенция „Национална сигурност“ (14 юни 2013 г. – б. ред.). Феноменална беше и бързината, с която на него му беше издаден допуск до класифицирана информация – за около два дни, а всъщност процедурата трае около шест месеца. Има едно несъответствие между това, което ДАНС трябва да върши за допуск до класифицирана информация и това, което реално върши, подчерта проф. Николай Радулов.

Илко Желязков депозира оставката си

Интересно е, че се оказа, че всички уволнени напоследък ръководители на специални служби, са уволнени, защото са страшни борци срещу руския шпионаж. Съвсем скоро ще се разбере това наистина ли е така, защото, за да се работи в случай по шпионин, се оставят документални следи. Много ми е интересно по какво са работили. Много ми е интересно какви и колко разработки по отношение на АЕЦ „Белене“ има, защото там загубихме милиарди, какви разработки има по строежа на „Балкански поток“, който се охраняваше от руснаци. Ако за всичко това няма нито една заведена разработка, защото става въпрос за загуби за държавата в размер на около 10 млрд. лева, изниква въпросът кой е руски шпионин. Ако няма заведена разработка, започвам да мисля, че специалните служби са се занимавали с прикриване на руските шпиони у нас. Скоро ще разберем действително ли се противопоставяме на руските шпиони, коментира кандидатът за депутат от „Има такъв народ“.

Дълги години ще даваме дан на назначаване на верни, но некадърни хора в службите за сигурност. Това ще се отрази и на по-бавната реакция за противодействие на престъпността. Оказа се, че престъпността не е на улицата, а е във властта, каза още проф. Радулов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар