Всички eвропейци обичат армиите си, българите – най-малко. С такъв военен министър – толкова!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Френския в. „Уест-Франс“ направи проучване за това, какво е отношението на държавите членки на Европейския съюз към военните им.

 

А крайният резултат е доста интересен – оказва се, че всички европейци обичат армиите си, а само България – не, предава Dnes.bg.

 

Средно 73 процента от анкетираните заявяват, че имат доверие в армията на своята страна.

 

Съществуват обаче големи разлики: във Финландия този дял е над 90 на сто, докато България е в дъното на класацията с по-малко от 50 процента.

 

Това отношение вероятно си има своето оправдание – вижте на снимката как военният министър Каракачанов поздравява наша елитна дивизия. С този пошъл вид какъв пример дава и какво отношение да очакваме?

 

 

По дънки и с карирано сако като от магазин за втора употреба, на 17 октомври Красимир Каракачанов приема строя на парашутистите от 68-а бригада специални сили и ги поздравява с утрешния им боен празник.

Това не е военен министър, това е циркаджия. Армията е институция, това е най-високата чест за повечето мъже, защото тези мъже са готови на саможертва в името на защитата на Отечеството.

 

 

Пет други страни са под прага от 60 процента – Хърватия, Румъния, Унгария, Кипър и Словакия.

 

След Финландия, най-силно е доверието в родната армия в Дания, Ирландия, Белгия, Естония и Франция. Допитването е от юни 2019 година.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар