Всичко е пари и мутри, приятелю!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Фрапиращи числа изплуваха след кметския вот в неделя, от които на човек може свят да му се завие. И това са официални статистики, които няма как да бъдат скрити.

За какъв избор изобщо говорим, когато всичко се решава с пари?! Проблемът е повсеместен, важи за цяла България, но примерите с купен и контролиран вот от София са красноречиво свидетелство за падението на държавата ни, пише Валентин Георгиев във вестник ДУМА.

В 95% от ромските секции гласовете са в полза на Йорданка Фандъкова. “Красна поляна”, “Слатина”, “Люлин” могат да влязат в Гинес със своите 1000% превес в бройката гласове за сегашната столична кметица. Нима това е случайно?
Гласуване по съвест? Данните на социологическа агенция са безпощадни – близо 55 на сто от неграмотните и необразовани гласоподаватели са предпочели кандидатите на ГЕРБ. Какво им е платено и обещано можем само да се досещаме. За тези, които са назначени в чистотата, е достатъчно да им се обясни, че за да продължават да работят минимум 14 дни в месеца и да получават помощите, ще трябва да направят “правилния избор”. Иначе ги чакат безработица и глад. А най-тъжното е, че всички знаем това от години, но нищо не се променя.
Трябва ли тогава да се чудим и възмущаваме, че доста от “братята роми” се возят без пари, а никой за нищо не ги закача. Като прибавим към тях и гласовете на огромната част от държавните чиновници и корпоративния вот от шуробаджанашките фирми – това прави предварително гарантирани 10-15%, които при ниска избирателна активност скачат двойно и бетонират ГЕРБ. “Не всичко е пари, приятелю”, пееше преди години естрадната прима Лили Иванова. Оказва се обаче, че е точно обратното.
Нима е случайно активирането й в дните преди балотажа за “мощната й подкрепа” за столичния кмет чрез фотосесията, която се завъртя в мрежата от партийния сайт на ГЕРБ. В същата редичка на този агресивен пиар застанаха още Христо Стоичков, любимката на Костов – Богдана Карадочева, актьорът Асен Блатечки. Някои от тях – със специални видео обръщения. Със сигурност списъкът от ВИП персони – фенове на Фандъкова, ще расте и през оставащите дни, за да показва зад кого застава “интелигенцията”. А битката и най-вече отбраната на столицата заприлича на Сталингардската.
Явно столът доста се клати, щом са вкарани в политическа употреба такива колоси. ГЕРБ и Бoриcoв щe изпoлзвaт цялaтa мoщ нa държaвнaтa мaшинa, c вcички пoзвoлeни и нeпoзвoлeни cрeдcтвa, зa дa запазят влacттa в Coфия, зaщoтo пaднe ли Фaндъкoвa, щe бъдaт рaзкрити вcички дaлaвeри и… тoгaвa пaдa и самият Бoриcoв. Но да бъдем реалисти – все пак какво са за българския народ няколко десетилетия управление на ГЕРБ, след като издържа цели 5 века да бъде мачкан под турско робство? А избор има – или да ги катурнем с масов вот, или да запазим тишина и отново да се кротнем. А после пак да се оплакваме във фейсбук защо живеем в гаснеща България.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар