ВСС гласува светкавично оставката на шефа на Софийския районен съд

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие оставката на председателя на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов. Това стана с гласовете на 8 от членовете й. Четирима бяха против, сред тях е и председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, съобщи БНР.

Сред мнозинството, което гласува отстраняването, беше и председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, който заедно с други негови колеги настояваше оставката на Лалов да бъде приета спешно днес, независимо, че влиза в сила чак от 1 февруари.

Според запознати мнозинството се е притеснявало Методи Лалов да не размисли.

Преди гласуването, когато бяха коментирани причините за оставката и протестът пред ВСС, Колев обясни, че през мандата на този съвет СРС е бил подкрепян по всички начини, според финансовите възможности на съдебния кадрови орган. Били са удовлетворявани исканията на Методи Лалов, включително и кадровите, обобщи Колев.

“Не обвинявам него за каквото и да било. Затова казах: трябва да си дадем отговор на въпроса дали е било въобще възможно той да се справи с подобна мегаструктура от 586 човека. Било ли е възможно въобще да се справи някой, той, или който и да било друг”, коментира шефът на ВАС.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар