ВСУ отстраниха транссексуалната си говорителка Сара. Не се съгласувала

ВСУ отстраниха транссексуалната си говорителка Сара. Не се съгласувала

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Противоречивият американски транссексуален говорител на Въоръжените сили на Украйна ВСУ Сара Аштън-Чирило (роден като Майкъл Сирило) е отстранена за неопределено време от украинските военни, освен това ще бъде и разследвана от украинците, пише Zerohedge

Според официално изявление на украинската армия, неотдавнашните изявления на Аштън-Чирило относно „преследването“ на дисиденти и „пропагандисти“ не са били съгласувани и одобрени…Изявленията на младши сержант Аштън-Кирило от последните дни не са одобрени от командването. При провеждането на военни операции срещу агресора силите за отбрана на Украйна стриктно спазват нормите на международното хуманитарно право„, пишат украинските военни.


По късно излязоха с допълнение: „Командването на териториалната отбрана ще проведе официално разследване на обстоятелствата, свързани с тези изявления. Ще бъдат взети съответните решения. Сержант Сара Аштън-Кирило ще бъде временно отстранена от длъжност незабавно до приключване на разследването.“

През последните дни устатата Аштън-Чирило влезе в словесна битка не с кой да е, а с влиятелния републикански сенатор Джей Ди Ванс, допълва Zerohedge. „Като се има предвид, че видеото в което транссексуалната говорителка на ВСУ обяснява за „преследването“ стоя онлайн повече от седмица и Киев не направи нищо, моментът на спиране от украинската армия изглежда по-скоро поради загриженост за лобистките усилия на Зеленски в окръг Колумбия, отколкото за нещо друго.

През това време сенатор Джей Ди Ванс направи официално запитване дали работата на Сара Аштън-Сирило се финансира от правителството на САЩ или има връзки с американската разузнавателна общност .


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар