Война

ВСУ очаква нахлуване от Беларус, 3 диверсионни украински групи бяха ликвидирани край Павловка

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военното ръководство на Украйна е наясно със ситуацията в Беларус и в момента не вижда възможност за настъпателни действия на противника от север. В същото време Силите за отбрана са в състояние на пълна готовност да отговорят на всякакви предизвикателства от територията на Беларус.

Това е съобщила заместник-министърката на отбраната на Украйна Анна Маляр, коментирайки ситуацията в северната част на страната, информира „Укринформ“.

 

„Украйна следи всичко, което се случва, цялата информация е известна – кой къде се движи, в какъв брой. Наистина има движение, но то там се случва постоянно. Докато върви войната, на територията на Беларус има постоянно движение на оборудване и персонал.

– Известно е, че Русия използва територията на Беларус за свои военни цели. Има ли заплаха? Това е война и Русия също като нас предвижда всички възможни сценарии, и те разработват за себе си всички възможни сценарии.

– Може би е резервен вариант и това се вижда. Но от гледна точка на това, което съобщават военните, да се каже направо, че са натрупани достатъчно сили, за да се осъществи инвазия точно сега, е невъзможно. Същевременно не можете напълно да отречете и тази възможност“, отбелязва Маляр.

Тя добавя, че именно затова украинските въоръжени сили са в готовност да отговорят незабавно на всяко предизвикателство от север. По-специално, различни украински отбранителни сили провеждат постоянни учения, за да могат да реагират на предизвикателства от територията на Беларус.

Руските въоръжени сили са унищожили три диверсионно-разузнавателни групи на украинските въоръжени сили край село Павловка, а също така са нанесли огнево поражение на противника край Водяное.

Генерал-лейтенант Игор Конашенков, официален представител на руското министерство на отбраната, е съобщил това по време на брифинг, информират световните издания.

„В южното направление на Донецк руските части нанесоха огнево поражение на противникова механизирана рота в района на селището Водяное. Освен това бяха унищожени три диверсионно-разузнавателни групи на украинските въоръжени сили, действащи в района на селището Павловка“, съобщава той.

В резултат на това руските военни са убили и ранили над 50 бойци, както и са унищожили три бойни машини на пехотата и две бойни машини.

Руските въоръжени сили са унищожили над 120 украински военнослужещи в района на Донецк за денонощие, съобщава още говорителят на руското министерство на отбраната.

„В Донецкото направление частите на руската армия продължиха настъпателните си действия, като отблъскваха контраатаките на противника. Общо през деня в това направление са унищожени над 120 украински военнослужещи, два танка, шест бойни бронирани машини и пет вражески автомобила“, каза той.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност