ВСУ преодоляха минно поле, Руся затвори Кримския мост за кратко – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украинските сили са преодолели обширно минно поле, спъващо настъплението им в Запорожка област. Русия на свой ред е прехвърлила в района войски от други участъци на фронтовата линия, твърди висш украински военен.

Командващият украинските сили в Запорожка област генерал Олександър Тарнавски обясни пред британското издание “Обзървър”, че след като войските му са били блокирани с месеци в минираната зона, вече са преминали това препятствие и могат да използват по-свободно танковете и останалата бронирана техника. В отговор на украинския натиск, руското командване е прехвърлило към застрашения участък сили от района на Херсон и Лиман, а също и от самата Русия.Керченският мост, който свърза анексирания от руските сили през 2014 г. Кримски полуостров и континентална Русия, бе затворен за кратко тази нощ. Движението вече е възстановено. Мостът беше защитен с барикада от частично потопени кораби като мярка срещу украински атаки с дронове.


Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в социалните межи, че още два кораба са преминали по “временния” черноморски плавателен коридор, използван след оттеглянето на Русия от зърнената сделка през юли, като общият брой на преминалите плавателни съдове вече е шест.

Очаква се утре президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган да се срешнат в черноморския курортен град Сочи на фона на опитите на Анкара и ООН да съживят зърнената сделка, която уреждаше износа на украинско зърно през Черно море.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар