Втори ден протест пред Народния театър в подкрепа на Александър Морфов – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестиращи се събраха пред Народен театър “Иван Вазов” в подкрепа на режисьора Александър Морфов, който беше дисциплинарно уволнен.

Актьорът Валери Йорданов каза пред журналисти, че е очаквал той също да бъде уволнен. “Продължавам да очаквам. Още миналата седмица г-н директорът беше внесъл към г-н министъра, изпълняващ длъжността, да бъде премахнат от тази длъжност. Това е да си измием ръцете”, заяви той. “Ще се борим до последно, защото нещата излязоха извън контрол – и на политици, и на управляващи, и извън обещания, и т.н., за което има факти”, отбеляза актьорът.По думите му Велислава Кръстева, която доскоро беше пиар на Народния театър, има друго назначение и може би ще бъде народен представител. 


По-рано стана ясно, че на 2 март ще бъде проведен протест и пред Министерството на културата в подкрепа на уволнения главен режисьор на Народния театър.

Александър Морфов беше дисциплинарно уволнен на 28 февруари. Новината дойде часове, след като Велислава Кръстева обяви, че напуска от 1 март. Тя бе дългогодишен ръководител на връзките с обществеността на ДПС, както и депутат от партията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар