Второто поколение компютърни чипсети на Apple влиза в масово производство

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Масовото производство на второто поколение чипсети на Apple, предназначени за ползване в компютрите Mac, вече е започнало, съобщава Nikkei Asia. Те ще бъдат готови през лятото, когато се очаква компанията да представи и нови лаптопи.

Не знаем със сигурност как Apple ще нарече наследника на своя първи чипсет за Mac, М1, но очакванията са това да бъде логичното М2. 

Според източника масовото производство на М2 е започнало този месец и тъй като процесът е доста сложен и отнема около 3 месеца, прогнозите са, че тези компоненти ще са готови за вграждане в нови устройства през юли. 

Тъкмо тогава може да се появят следващите компютри MacBook с 14″ и 16″ диагонал, твърдят слуховете. Това ще са устройства с променен дизайн спрямо предшестващите ги, с повече портове, магнитно зарядно MagSafe, по-тънки рамки около екрана и mini-LED технология за дисплея. Последната вече видяхме при 12.9″ iPad Pro, обявен само преди няколко дни. 

Припомням ви, че преходът към собствени чипсети от семейството Apple Silicon за компанията започна в края на 2020 г., като Тим Кук обяви, че този процес ще продължи около 2 години до пълната замяна на Intel. 

Официални детайли за М2 или дори премиера на новите машини може да видим на 7 юни, когато в онлайн формат започва световната конференция за разработчици на Apple. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар