Вучич: Комунистическата партия превърна Китай в суперсила

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В обръщение към онлайн среща по случай 100-годишнината на Комунистическата партия на Китай (ККП), открита от президента Си Дзинпин, президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че това е векът на най-големите промени в човешката история, добавяйки, че Белград иска да продължи да укрепва връзките си с Пекин, съобщава сръбската медия N1.

Китай се превърна от развиваща се страна, която получава международна помощ, в суперсила„, каза Вучич.

Той добави, че „няма друга партия или политическа организация в света, която да се похвали с резултатите, постигнати от ККП, включително над 700 милиона китайски граждани, спасени от бедност“.

Вучич поздрави ККП от името на сръбския народ, „искрени почитатели и непоколебими приятели на Китай„.

Той каза, че „основателите на ККП са успели да освободят творческата енергия на китайския народ„.

„Рационално и разумно адаптиране на ученията и практиките на марксизма към китайските условия и полагане на основите на практиката на социализма с китайски характеристики, Мао Цзедун, Дзян Дзъмин, Ху Джинтао и вие, скъпи приятелю Си Дзинпинръководите най-големия проект на социално развитие и изкореняване на бедността“, обяснява Вучич.

Той обясни, че ККП гарантира многостранност в политическите и икономическите отношения между суверенните държави.

За Вучич, благодарение на Китай, сръбската икономика „получи нов живот и вяра в бъдещето“ и похвали Пекин за подкрепата му за суверенитета и териториалната цялост на страната му.

Източник: News.BG

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.