Вучич обеща на сърбите 900 евро средна заплата

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че при изпълнение на инвестиционната програма на Сърбия 2025 г. средната заплата в края на 2025 г. ще бъде 900 евро, а пенсиите между 430 и 440 евро, предава кореспондентът на Македонската информационна агенция (МИА) от Белград, цитиран от скопския телевизионен канал “Сител“.

Той прогнозира, че до 2025 г. Сърбия ще поддържа стабилен валутен курс на еврото, който ще остане между 117 и 120 динара за евро, какъвто е от 2012 година.

Тази програма, според него, е изпълнима при растежа на брутния вътрешен продукт (БВП) от 4%, което е консервативно тълкуване на прогнозата за растеж и добави, че Световната банка е посочила, че Сърбия може да постигне и ръст на БВП от 7%., съобщава агенция Фокус.

Той каза, че пенсионерите с прогнозираната средна пенсия от 440 евро през 2025 г. ще живеят 70 до 80% по-добре отколкото със сегашната средна пенсия от 225 евро, като добави, че следователно публичният дълг на Сърбия не трябва да се увеличава и че делът на пенсиите в БВП няма да надвишава 13%.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар