Вучич пристига на официално посещение в София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Утре сръбският президент Александър Вучич пристига на официално посещение в София. Той идва по покана на държавния глава Румен Радев. Между темите на визитата ще бъдат европейската интеграция на Сърбия, перспективите пред региона на Западните Балкани в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС, двустранните отношения между България и Сърбия и по-специално свързаността по общата ни граница.

От 10:00 часа на площад “Св. Александър Невски” ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Сърбия. Александър Вучич ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Двамата държавни глави ще проведат среща “на четири очи” на “Дондуков” 2 от 10:20 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Сърбия.

В 11:35 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2 в присъствието на президентите Румен Радев и Александър Вучич ще бъдат подписани документи за двустранно сътрудничество в областта на труда и социалната политика. В 11:40 ще двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението си сръбският президент Александър Вучич ще разговаря с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и със заместник-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар