Във Франция забраниха на непълнолетните да гледат порно – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховният съвет по аудиовизия на Франция (Conseil Supérieur de l’Audiovisuel) разпореди сайтовете за възрастни да активират система за проверка на възрастта на потребителите.

В писмо от началото на март регулаторът нареди на осем сайтове за възрастни с голям трафик да активират система за проверка на възрастта. В противен случай ще бъдат предадени на административен съд, който може да предприеме мерки, вариращи от глоби за ръководители на сайтовете до тяхното спиране на територията на Франция, съобщи “Политико”.

Ако до изтичането на определен срок не бъдат предприети съответните мерки, стартира официалната процедура за предизвестие, се казва в писмото.

Предупреждението е резултат от приетия миналата година от френския парламент закон срещу домашното насилие. Той включва разпоредби, задължаващи порнографските уебсайтове да инсталират проверка за възрастта на потребителите, без да се посочват конкретните технически средства за това.

Няколко сайта във Франция поискаха с проучване потребителите им да предложат варианти за проверка на възрастта, но досега не са предоставили на правителството никакви технически инструменти за това.

Притесненията относно създаването на система, която може да разчита на проверка на национален документ за самоличност, номер на кредитна карта или технология за лицево разпознаване, са свързани главно с поверителността и предполагаемите рискове от използването на идентификатор за гледане на съдържание за възрастни.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар