Във Франция затвориха сайт на компания, регистрирана в България, заради педофилия и хомофобия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Смятан от асоциации за “свърталище на педофили” и замесен в хомофобски атаки, сайтът за запознанства coco.gg беше закрит днес във Франция, предаде Франс прес.

Сайтът е собственост на компания, регистрирана в България. Съобщението не съдържа повече подробности по въпроса.

Прокуратурата в Париж заяви: “Уебсайтът coco.gg е известен от много години като посредник при извършването на различни престъпления, включително педофилия, сводничество, проституция, изнасилване, продажба на наркотици, капани и дори убийства”.

Организацията “Ес О Ес Хомофоби” призова сайтът да бъде закрит, след като в началото на октомври 2023 г. в Марсилия, Южна Франция, беше извършена атака срещу мъж гей.

За да влезете в coco.gg, който се представяше като “сайт за чат без регистрация”, трябваше само да въведете пола, възрастта и пощенския си код и да си създадете псевдоним, като нямаше никакъв контрол, посочва АФП.

Платформата е била в полезрението и на асоциациите за защита на децата.

“Закриването на сайта е начало в борбата срещу педофилите, които получават достъп до своите жертви”, заяви пред АФП Софи Антоан от организацията “Действие срещу проституцията на деца”, като довери, че изпитва “огромно облекчение”.

Регистриран на остров Гърнси в Ламанша, сайтът използва дизайн от 80-те години на миналия век.

Според френския в. “Монд” сайтът принадлежи на компания, регистрирана в България, и преди това е бил собственост на няколко други компании, като един собственик остава “действителен”: “дискретен инженер”, базиран в Южна Франция.

Четирима души са били разпитани от разследващите по този случай, съобщи за АФП източник, близък до разследването. Сред тях са собственикът на сайта, който е разпитван в чужбина, и съпругата му, която е задържана от полицията в Южна Франция.

Операциите са координирани с Евроюст (Агенция на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие).

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар