Възмездие: Глобиха евродепутата Джамбазки и шефа му Карачанов – те ще обжалват

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Централната избирателна комисия наложи глоба от 2 хил. лева на Ангел Джамбазки, че в качеството си на кандидат за член на Европейския парламент от ВМРО-БНД е нарушил разпоредби на Изборния кодекс.

Решението подлежи на обжалване пред Софийски районен съд чрез Централната избирателна комисия в седемдневен срок от връчването му.

В решението на ЦИК се посочва, че според Изборния кодекс се забранява използването на материали, които накърняват добрите нрави, а че Джамбазки ги е накърнил, сравнявайки реакцията на българската полиция в случая в град Куклен с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици – в случая за отблъскване на терористично нападение с използване на огнестрелно оръжие. В телевизионен репортаж-клип е отразена среща с кандидатите за членове на Европейския парламент с ръководството на МВР и той е излъчен.
Ден по-рано ЦИК глоби и лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, също с 2 хил. лева затова, че е извършил нарушение на забраната за използване на националното знаме в агитационни материали. В ЦИК са постъпили възражения, както от Джамбазки, така и от Каракачанов, но и в двата случая административно-наказващият орган намира, че не са налице предпоставки за приемане на случаите за маловажни, неправилни и незаконосъобразни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар