„Възраждане“ за коалиционните дебати: Това е всичко друго, но не и преговори

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това е всичко друго, но не и преговори. Наблюдаваме онлайн срещи, в които всяка една от четирите партии изказва своите приоритети, след което си стискат ръцете и си тръгват. Това каза в студиото на „Говори сега“ заместник-председателят на партия „Възраждане“ Цончо Ганев.

Той определи срещите като „напълно бутафорни разговори пред медиите“ и допълни, че реалните преговори не се случват на онлайн срещите, а на друго място.

На въпроса защо най-малката политическа сила, която влезе в парламента – „Възраждане“, не участва в разговорите, Ганев отговори така:

„Всичко това, което сме говорили, в момента го защитаваме с делата си. Най-лесно беше ние да кажем, че се отхвърляме от това, което говорим, да влезнем в разговори с партиите и да имаме едно или две министерски кресла. Напротив, ние смятаме, че когато сме казали, че тези ограничетелни мерки са пагубни и не дават никакви резулати, ние заставаме с конкретни действия“, каза Цончо Ганев.

По думите му 80% от българите са в локдаун и нямат право да влизат никъде без зелен сертификат. Ето защо едно от първите неща, които представителите на партията ще направят в бъдещия парламент е да внесат законопроект за „отмяна на извънредното положение, в което държавата се управлява с писмени заповеди на здравния министър“, допълни Ганев.

„Който иска да се ваксинира може да отиде и да го направи напълно доброволно. Това обаче не трябва да му дава никакви права, нито да дава ограничения на мен, че не съм ваксиниран“, допълни Ганев.

Партията ще настоява и за промени в съдебната система, конкретни стъпки, чрез които да стане възможна смяната на Висшия съдебен съвет, а оттам и на главния прокурор Иван Гешев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар