Възраждане” изисква ясна позиция на България за Срещата на върха на НАТО – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Възраждане

Стоп кадър, Нова нюз

“НАТО е всичко друго, но не и отбранителен съюз. Ние винаги сме били на позиция, че държавата ни няма място в какъвто и да е военен блок, винаги сме смятали, че България не трябва да е част от НАТО, но за да сме максимално демократични, нашата позиция е, че българският народ трябва да се произнесе и трябва да има референдум дали да сме член на НАТО или не,” каза заместник-председателят на “Възраждане” Цончо Ганев в декларация, прочетена от парламентарната група.

Според документи на украинската държава, България ще им подари над 40 танка, ракети и много военна техника, твърдят от “Възраждане”. Цончо Ганев подчерта, че САЩ може и да провеждат мироопазващи военни операции в страни като Сирия, Ирак и Афганистан, но според консервативни данни, жертвите в тези операции за последните 70 години надвишават 40 милиона души.

“Ако вземем за пример специалната военна операция, ще видим, че от една страна е Русия, а от друга – Украйна, която разчита на издръжката и подкрепата на НАТО, от което България също е част. За да е пълна подигравката, още когато започна тази специална военна операция, тогавашното правителство на Кирил Петков, Атанасов, Христо Иванов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова, започна да продава оръжия през посредници до украинската граница. Стигнахме дотам, че следващите наши правителства вече подаряваха оръжие, включително и служебните правителства на Радев, които опразниха част от складовете ни с военна техника,” коментира още Ганев.

Според официална информация, която излиза, този военен конфликт върви към развръзка и това вече не се крие дори от държавите членки на НАТО, а украинската държава губи все повече територии, се казва в позиция на “Възраждане”. “След вчерашните изявления на Зеленски става ясно, че войната трябва да се прекрати и да се направи това, което искат руските интереси в целия този многопластов проблем. Притеснителното е, че България е част от него. Повече от 4 години във Варна има команден център на НАТО и България вече е изправена пред угрозата да бъде атакувана, ако конфликтът се разрасне,” допълни Ганев.

Той припомни, че след няколко дни предстои Среща на върха на НАТО в САЩ, на която Президентът няма да присъства. “Видяхме официални документи на украинската държава, в които пише, че нашата страна е поела отговорност за изпращането и подаряването на военна техника, на снаряжение, на боеприпаси, на ракетите ни, както и над 40 танка. Каква е опасността пред държавата ни, че чак Президентът не иска да отиде на Срещата на върха? Това е нещото, на което трябва да отговори евроатлантическото правителство, защото касае нашата национална сигурност и ако пари се печелят, бюджет и приходи се изравняват и се възстановяват, от войната няма връщане назад. Защото цар Борис Трети е казал “по-добре да ядем черен хляб, отколкото майките и жените ни да носят черни забрадки,” каза в заключение Цончо Ганев.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар