„Възраждане“: Кънев от БСП еднолично е взел решение да провалим събитието на Генералната асамблея

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Една държава не е достигнала за провеждането на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) през юни в Москва, твърди депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков, член на българската делегация, чийто ръководител е Петър Кънев („БСП за България“).

На брифинг в парламента той посочи, че за кворума са необходими девет от общо 13 страни-членки.Депутатът от „Възраждане“ каза, че преди няколко месеца на електронните си пощи са получили уведомление от украинската делегация с молба във връзка с предстоящата 59-а Генерална асамблея през юни в Москва.


„Без да бъдем уведомени от нашия председател Петър Кънев от БСП, еднолично той е взел решение да саботираме кворума и да провалим събитието на Генералната асамблея – за първи път в историята“, твърди Таслаков . По думите му другите държави от ЕС Гърция и Румъния също са саботирали кворума на събитието.

Ефектът за България е, че в момента си затваря вратите за сътрудничество с най-близките ни страни от региона, което е недалновидно управленско решение, смята Стоян Таслаков.

От БСП заявиха, че засега няма да коментират темата.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар