Деян Николов: Ще започна мандата си с пълна ревизия!

Възраждане обявиха, че са готови да поемат председателското място в СОС

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ние имаме своя кандидат за председател на Столичния общински съвет (СОС) и сме готови да поемем председателското място в съвета, с което „да отпушим“ работата му в полза на софиянци, каза Деян Николов – председател на групата на „Възраждане“ в СОС пред граждани, цитиран в съобщение от партията.

Двете най-големи политически сили абдикираха от управлението и не издигнаха кандидат, заяви той.

След три поредни гласувания Столичният общински съвет остана без избран председател – в последното най-многочислената формация в съвета – ПП-ДБ „Спаси София“ (с 21 общински съветници от 61) не издигна кандидатурата на лидера си Борис Бонев. Следващият заседателен ден на СОС е 7 декември.

Деян Николов обясни, че от „Възраждане“ веднага биха се наели със спешна отмяна на наредбата за влизане на стари автомобили в центъра на София. „Важно е да знаете, че това е само първа стъпка и в наредбата е записано, че от 2025 година се разширява зоната на забраната и обхвата за автомобили, като през 2028 година забраната ще обхваща почти половината от София и половината от автомобилите„, казва общинският съветник.

Решението за нискоемисионната зона беше прието от предишния общински съвет в края на 2022 г. в изпълнение на решение на Софийския градски съд. Тогава съдът постанови, че Столичната община трябва да предприеме мерки за въвеждането на нискоемисионни зони като част от мерките за подобряване на качеството на въздуха особено през зимните месеци, припомня Dir.bg

Николов смята, че трябва да се предприемат адекватни мерки за подобряване качеството на въздуха, като по-често измиване на улиците.

Кметът каза, че старите коли можело да обикалят центъра по алтернативни маршрути. На мен това ми звучи като по-дълъг път на колите и повече замърсяване, коментира още Деян Николов и допълни, че съдът говори и за миенето на улиците, че трябва да е поне 25 пъти в годината, но новото предложение на кмета е за едва 17% по-често миене или 7-8 пъти в годината.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар