„Възраждане“ поиска оставката на Нинова заради българско оръжие в Украйна

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Възраждане“ поиска оставката на Корнелия Нинова заради подпомагането на Украйна с оръжие през средства в европейския фонд, за което обяви вчера върховният представител на ЕС по външната политика Борел.

„Не се разследва и по какъв начин в Украйна има българско оръжие, каквито сведения излязоха по медиите“, добави в декларация от трибуната депутатката Елена Гунчева.

Кога Корнелия Нинова ще подаде оставка и БСП ще напусне коалицията, попита представителката на „Възраждане“, като припомни обещанието на соцлидерката и вицепремиер, че партията й няма да гласува за изпращане на военна помощ на Киев и дори ще напусне управлението, ако това се случи.

„Явно е, че България оказва военна помощ на Украйна чрез европейския механизъм, въпреки мнението на българския народ, и това става с участието на правителството. Ето защо призоваваме Нинова да подаде оставка, както вече декларира“, апелира Гунчева.

В отговор от БСП отрекоха това да е вярно. „Изнесохте твърде невярна информация, така че се съобразявайте с реалните факти“, реагира соцдепутатът Борислав Гуцанов. „БСП сме казали пределно ясно, че няма да участваме в гласуване за военна помощ в подкрепа на Украйна“, реагира Гуцанов.

„Нинова е заявила своята позиции и като вицепремиер, и като лидер на БСП, не правете внушения. Казвайте истината“, призова депутатът от социалистическата партия.

В отговор от „Възраждане“ реагираха, че е недопустимо на всяка тяхна декларация да се реагира с реплика, каквато правилникът на парламента забранява.

„Това е декларация, не подлежи на коментар и реплика“, напомни Цончо Ганев. В поредицата от декларации и на други партии обаче репликирането продължи, което принуди председателя на НС Никола Минчев да направи забележка на всички да спазват правилата.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар