„Възраждане“ поиска оставката на правителството и нови избори

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От „Възраждане“ поискаха оставката на правителство и нови избори. Това се посочва в позиция на лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, изпратена до Агенция „Фокус“ .

Още на 24 февруари ние от „Възраждане“ предупредихме, че въвличането на страната ни в блока от санкции срещу Русия ще доведе рано или късно до икономически последици за България, отбелязва Костадинов в текста.

По думите му България във вторник е понесла най-сериозния икономически удар от началото на войната между Русия и Украйна, свързан със спирането на доставките на газ от Русия, вследствие на отказа на нашата държава да заплаща газа в рубли, както беше поискано от руската страна.

Ето какво още се посочва в текста на позицията на Костадин Костадинов:

Оправданието, че това не отговаря на договора, не е целесъобразно и реакцията на Русия не бива да ни учудва, защото действията на българското правителство спрямо Русия от самото начало на войната са в пълен унисон с действията на всички останали държави-членки на Европейския съюз и НАТО, които можем да окачествим като неприятелски.

България затвори въздушното и морското си пространство, подкрепи пакет от икономически санкции, с които се направи опит икономиката на Русия да бъде „задушена“, извършва доставки на оръжия за Украйна и т.н.

Въпросът, който ние от „Възраждане“ зададохме на 24 февруари, на който все още няма отговор, е: Кой ще плати последиците и щетите, нанесени на българската икономика и българските предприемачи, и кой ще понесе отговорността за безумното, некомпетентно и антибългарско управление?

В момента в България наблюдаваме разпад на държавността. Пред очите ни българска държава фалира морално, идейно, административно и управленски. Тя не е наша, българите вече не я усещаме като инструмент в нашите ръце, ние я усещаме като инструмент за потисничество. Тази държава ще бъде разрушена, но ние българите трябва да се постараем да я изградим отново, да я преосновем. Да създадем България такава, каквато са я виждали нашите предшественици – свободна, независима, обединена и благоденстваща държава на българската нация

Ето защо от „Възраждане“ считаме, че единственият изход от така създалата се ситуация е оставка на това правителство и нови избори, на които българският народ да отиде като на референдум, и да определи дали иска България да бъде свободна и независима или иска да продължи страната ни да бъде американска колония, управлявана пряко от американския посланик чрез своята агентура и пета колона в лицето на всички останали парламентарни партии, освен „Възраждане“.

Костадин Костадинов си написа гневен статус на профила във Фейсбук, в който разкритикува съдържанието в българските медии, като го нарече „американската пропаганда“. 

След като днес Русия спря газта за България с нетърпение очаквам да чуя опорните точки на американската пропаганда по „българските“ телевизии, заяви лидерът на „Възраждане“ и изброи: 

1. Това е вражески акт на Русия, която вместо да търпи безропотно справедливо наложените санкции, на свой ред отговаря. Безспорен неприятелски, некоректен и непазарен акт!

2. На нас така или иначе газ не ни трябва, защото зимата свърши.

3. Ако ни трябва, има откъде да си доставим – САЩ ще ни доставят демократичен евроатлантически газ. Тъй като е демократичен, ще струва два пъти по-скъпо, но както се казва, демокрацията цена няма.

Това се сещам на първо време, но съм сигурен, че ще има и още. Нищо. Нека пропагандата се вихри още малко. Времето на американските марионетки изтича. Идва време за свобода, независимост и Възраждане на България, и никой и нищо няма и не може да го спре, написа  Костадинов в социалната мрежа.  

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар