„Възраждане“ сезира ДАНС и МВР да бъдат проверени публикации за среща в американското посолство

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Възраждане“ сезира ДАНС и МВР с искане да бъдат проверени медийни публикации за среща в американското посолство, на която евентуално е било обсъждано съставянето на правителство с третия мандат. От партията настояват за експулсиране на американски дипломати. Участници в срещата опровергаха изнесената информация.

С писма до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС от „Възраждане“ настояват за разследване на медийна информация за закуска при американския посланик Херо Мустафа с представители на парламентарни формации.

 

„Да се установи какво точно са говорили, дали са обсъждани проблеми на вътрешната политика на България с представители на чужда държава. Защото това е състав по Наказателния кодекс и се нарича държавна измяна“, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

 

От „Възраждане“ настояват още за експулсиране на 50 дипломати и технически персонал на американското посолство, за да се спази принципът на пропорция в дипломатическите ни представителства, който е бил водещ мотив за изгонването на служители на руското посолство.

 

Участници в срещата обаче опровергаха твърденията, че са обсъждали съставянето на кабинет. Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов обясни: „В случая просто политическият секретар на посолството си заминава след като му изтече мандатът, пристига нов, той също беше на закуската. Идеята беше да изпратим и да благодарим на стария за добрата работа и да се запознаем с новия“.

 

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин разпространи позиция, в която също посочва, че срещата е била „рутинно изпращане на съветник“.

 

„Съставянето на кабинет е отговорност на партийните лидери и то не може да бъде обсъждано в чужди посолства“, пише Вигенин.

 

Бившият шеф на парламента Никола Минчев отрече да е присъствал на тази среща и да е бил обсъждан за премиер на бъдещ кабинет: „Не са ми предложили, така че нямам какво да коментирам. Аз бях днес на консултации при президента“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар