Възстановяват селата в Карловско на три етапа до 2024 г.

Възстановяват селата в Карловско на три етапа до 2024 г.

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Щетите в Карловско са огромни. Ще трябва да възстановим пострадалите села. Това обясни в предаването „Офанзива“ по NOVA News кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

„По моите предварителни разчети, щетите са на стойност около 60 млн. лв. Но може би ще се окажат повече. Скъсани са 7 моста на общински пътища и 11 моста в населените места. Разрушени са около 150 декара общински пътища“, посочи той.Кметът обясни, че са пострадали около 400 къщи в различна степен. Но за всички хора е намерен подслон. Осигурени са храна и вода. Селата ще бъдат възстановени на три етапа, вероятно до средата на 2024 г. окончателно. В началото на другата седмица, от община Карлово ще знаят, колко семейства имат нужда от временни жилища.


„Дали е имало сеч, ще разберем когато приключи проверката, назначена от министъра на земеделието. Факт е, че когато обикаляхме засегнатите места, не видяхме „гола“ сеч. Видяхме, че по-малките и по-големите реки над селата Богдан, Каравелово и Слатина, са излъскани до скала. Което означава, че всички храсти и дървета са довлечени в селата“, разказа още кметът.

Кабаиванов уточни, че са коригирани голяма част от коритата на реките, за да се предотвратят нови бедствия. Държавата ще финансира общината по няколко линии.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар