Вълна от съпричастност към възрастен мъж в Русе

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Десетки помагат на мъжа, който изгуби пенсията си от 140 лева

Вълна от съпричастност в Русе след обява за изгубена пенсия.

Възрастен човек, който изгубил 140 лева, обявил награда. Поставил бележка на вратата на аптека. Историята му трогнала Венелин Руменов. И решил да помогне.

Разбрахме се да направим много набързо една кампания с дарителска кутия, която да сложим в аптеката. И всеки, който дойде, да може помогне с парички„, обясни пред камерата на Bulgaria On Air Венелин.

Мнозина се включили в благородната акция. От аптеката казват, че възрастният човек е техен редовен клиент. Днес не са очаквали толкова хора да се отзоват.

Човекът дълго време стоя тук, обикалял е целият квартал, разпитвал е, явно никой не е могъл да му помогне. Той е много възрастен човек, който явно живее от таи малка пенсия само. И много хора продължават да идват и питат за кутията„, радва се на добротата на хората фармацевтът Ирена Ашминова.

Снимката събира стотици коментари и желаещи да дадат пари за възстановяване на сумата.

Тази сутрин прочетох в група във Facebook и реших да мина да дам и аз каквото мога. Просто все едно е мой родител, който си е загубил пенсията и реших да помогна„, сподели Маринка Димитрова

Хубаво е, че толкова много хора бързо се организираха да помогнат на човека. Сега ще може и да изкара едни хубави празници и да му е по-леко зимата. Парите са повече и дано му помогнат за по-дълго време„, надява се Елвира Димитрова.

Предстои организаторите да отворят кутията и да предадат събраната сума пари на възрастния човек.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар