Вълци в овчи кожи: От ДПС заговориха за истината и лицемерието; д-р Менгеле подкрепя УНИЦЕФ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Босовете на ДПС са свикнали каквото кажат и пожелаят, да се случва. Сега обаче са бесни, защото вълшебната лампа, в която като духове се спотайваха Борисов, Цацаров, Гешев, Пеевски, цели институции и тайни служби, вече не е в ръцете им. Счупена е. О, ужас! И те не могат да повярват, че се иска проверка на султански придобивки на Доган като двореца в Росенец, например.

И не някой друг, а вездесъщият Йордан Цонев заговори за лицемерие. Цонев! Все едно д-р Менгеле да защитава каузи на УНИЦЕФ… А може би греша?

 

Но защо е този страх и шум? Ако върхушката на движението твърди, че почетният председател Доган е чист като бизнесмен, колкото и велик политик, би трябвало сами да предложат парламентарна комисия за Росенец, за да се изчисти името му, несправедливо изцапано от „Демократична България“. Натрийте му носа на Христо Иванов бе, депесари! С документи за законно строителство, придобиване на яхтено пристанище и пр. заслужени благини. Извадете и статистика колко редови членове на ДПС са почивали там след уморителни месеци и години на труд.

И защо не разбиете опонентите си с предложение да се разследва също:

 

Как Доган придоби ТЕЦ „Варна“.

 

Кой разпореди да се дълбае дъното към пристанището на Доган до ТЕЦ-а?

 

Законно ли усвои десетки милиони за „студен резерв“?

 

Нека се провери също прибрал ли е почетният председател няколко милиона, за да подкрепи избирането на Цацаров за главен прокурор?

 

Да се разследва ролята на Пеевски за избора на Иван Гешев за наблюдаващ прокурор по делото „КТБ“, а след това и за главен прокурор.

 

По какъв начин фирми, свързвани с Пеевски, са получили кредити за стотици милиони от ББР?

 

Свързан ли е Румен Гайтански-Вълка с Доган и по какъв начин и това повлияло ли е свързани с него фирми да получат щедри кредити от ББР?

 

Какви са били договорките на бившия премиер Борисов с бившия депутат от ДПС Пеевски и Доган в кадруването в МВР, ДАНС и останалите тайни служби.

 

Защо името на Пеевски не фигурира по делото „КТБ“, след като той и майка му са придобили кредити за над 500 млн от банката, много от които със съмнително обезпечение?

 

Защо медиите на Пеевски години наред обслужваха властта на Борисов и защитаваха интересите на Доган и компания? Как са се финансирали тези медии?

 

Искал ли е Йордан Цонев специфична подкрепа от канадската Dundee Precious Metals?

 

Замесен ли е Пеевски в разграбването на активи на КТБ?

 

Замесен ли е Пеевски в съмнителната сделка по придобиването на Виваком от Спас Русев и последващата продажба на телекома, плюс Нова телевизия и част от медиите му?

 

Поръчал ли е Пеевски Васил Божков за отстрел на своите приятели Борисов и ексфинансовият министър Владислав Горанов, за да придобие хазартния му бизнес?

 

Има ли общо Пеевски с офшорката Viafot Limited, която се опитва да присвои завод „Дунарит“?

Бит ли е Пеевски преди няколко месеца в Дубай от силоваци, говорещи руски език? Защо?

 

Лекуван ли е тайно Пеевски в имот на „Кристал“ в София и кой е организирал това лечение?

 

Участвал ли е Пеевски с Борисов в рекетирането на бизнесмени, които са били ударени от прокуратурата и са им повдигани обвинения?

 

Каква е ролята на Иван Мирински в бизнес интервенциите на Пеевски? По отношение на Тол системата, например.

 

Каква е ролята на Йордан Цонев в бизнес агресията на Пеевски?

 

Защо майката на Пеевски – Ирена Кръстева се разграничи от неговите фирми и бизнеси?

 

Защо Пеевски попадна в челната тройка по санкции от разследването по закона „Магнитски“?

 

Участвал ли е Пеевски заедно с Кирил Домусчиев в трафик на каптагон, както пише в доклади на европески структури?

 

Нанасял ли е Пеевски побой на дами, някои от които са освидетелствани за средни телесни повреди?

 

Това е съвсем кратък примерен списък, който ръководството на ДПС може да предложи в Народното събрание, за да бъдат проучени задълбочено споменатите неща и веднъж завинаги отхвърлени. Ликовете на Доган и Пеевски ще светнат като слънца, а българските граждани ще си отдъхнат с благодарност, че тези чутовни герои на политиката и бизнеса дават своя принос за разцвета на България. Йордан Цонев, известен кой знае защо и с прякора Данчо Ментата, призова да търсим истината и да не се лицемерничи. Прав е – нека предложи всички тези съмнения да се проучат и съответно да отпаднат.

 

Цонев, направете тази демократична крачка към разкриване на истината. Нацията ще оцени приноса ви за историята.

 

Емил Азар

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар