Външната комисия незаконно нагло и скандално одобри Истанбулската конвенция!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентарната външна комисия одобри Истабулската конвенция със скандал. По – рано днес Комисията за младежта и спорта я отхвърли, а Комисията по правни въпроси отложи гледането й.

Решението на Външната комисия обаче предизвика скандал между председателката Джема Грозданова и част от депутатите.„За“ Истанбулската конвенция бяха 10 депутати, 7 – против, а един се въздържа.

Оказа се, че вследствие на спора не са били зачетени отрицателните гласове на трима отсъстващи депутати, оставили пълномощни на колегите си. Така при гласуването не е бил зачетен гласът на шефа на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров “против” конвенцията, както и двата гласа “против” на Тома Томов и Иво Христов от “БСП за България”. Ако пълномощните бяха признати, конвенцията нямаше да мине и през тази комисия.

Резерви изразиха и депутати от ГЕРБ, които обясниха, че произхождат от традиционни християнски семейства и документът силно ги смущава.

Депутатите от външната комисия получиха уверение от правосъдния министър Цецка Цачева, че Съветът на Европа ще допусне Народното събрание да ратифицира Истанбулската конвенция с тълкувателна декларация, която да обясни що е то “социален пол”.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар