Вън от опасност е вече 18-годишното момче, ранено при катастрофата в Панчарево

Вън от опасност е вече 18-годишното момче, ранено при катастрофата в Панчарево

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече няма опасност за живота на едно от децата, пострадали при тежката катастрофа край Панчарево по-рано тази седмица. Става въпрос за 18-годишно момче, което беше настанено в столичната болница “Царица Йоана – ИСУЛ”.

От болницата съобщават, че младежът е в съзнание, напълно адекватен и контактен, но заради множеството фрактури му предстои дълго лечение. То ще започне от Клиниката по ортопедия и травматология на болницата.Ще бъдат назначени и допълнителни изследвания, за уточняване на гръдната травма, която досега също притесняваше лекарите, съобщи доц. д-р Мая Белитова, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, цитирана от БТА.


Другите трима тийнейджъри, пострадали при катастрофата – три момичета на 18, 16 и 14 години, бяха настанени в УМБАЛ “Света Анна”. Четирима от пострадалите, сред които две деца, бяха откарани в “Пирогов” в деня на инцидента. Две от момчетата бяха прегледани от лекари и освободени за домашно лечение, а едно момче беше докарано с голяма травма на главата. Най-тежко беше състоянието на млада жена с комбинирана полифрактура.

Верижната катастрофа стана във вторник вечерта на “Самоковско шосе”, на отбивката за Бистрица. Загина един човек, а други осем пострадаха тежко. По първоначална информация шофьорът на една от колите, който загина, е изгубил управление, а вчера стана ясно, че той е шофирал с 2 промила алкохол в кръвта. Водачът е бил рецидивист по пътни нарушения с над 20 акта в досието си.

 

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар