Война

Въоръжените сили на киевския режим обстреляха Донецк за трети път с натовски оръжия след началото на режима на тишина

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украинските военни обстреляха Донецк за трети път след началото на обявения от Русия режим на тишина. Това съобщи на 6 януари представителството на Донецката Народна Република (ДНР) в Съвместния център за контрол и координация по въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна (СЦКК).

Отбелязва се, че обстрелът е започнал в 13:15 часа. Общо три снаряда с калибър 155 мм са били изстреляни от оръжия натовски образец.

По-рано в петък украинските бойци обстреляха с артилерия Донецк в 12:00 часа, когато започна да действа режимът на тишина. Шест снаряда са изстреляни към Петровския квартал на града.

Вторият обстрел е извършен в 12:30 часа. След това въоръжените сили на Украйна изстреляха 4 снаряда.

Няма данни за щети на инфраструктурата или жертви.

Режимът на прекратяване на огъня по цялата линия на съприкосновение в зоната на спецоперацията е в сила до 24 часа на 7 януари. Режимът по прекратяване на огъня беше въведен по разпореждане на Президента на Русия Владимир Путин.

На 5 януари Русия призова украинската страна да обяви прекратяване на огъня от своя страна, за да могат хората да посещават църковните служби на Рождество. Киев обаче отхвърли тези призиви. Главатарят на Киевския режим Владимир Зеленски също отказа възможността за коледно примирие.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар