Украйна

Въоръжените сили на Украйна пред Washington Post: Катастрофални загуби претърпяхме при опит за контранастъпление в Херсон

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американското издание на Washington Post (WP) публикува статия, в която войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), ранени по време на опит за контранастъпление в района на Херсон, се оплакват от катастрофални загуби, недостиг на снаряди и рязко изоставане от руската армия в технологичен план.

 

Един от украинските войници разказа на WP, че почти всеки от 120-те бойци в неговото подразделение е получил наранявания с различна степен на тежест. Друг- че са били принудени да пестят боеприпаси, а ако се наложи да открият огън, е трудно да се улучи заради проблеми със системите за насочване на старите оръжия, основно на въоръжение във въоръжените сили на Украйна. Изданието съобщава, че украинските военни се съмняват «дали опитът си заслужава понесените загуби».

„Загубите на Въоръжените сили на Украйна в контранастъплението край Херсон са пет към едно (!). Въоръжените сили на Украйна не разполагат с достатъчно артилерия, за да изтласкат руските войски от позициите, на които са се окопали. Освен това руската армия има огромно технологично превъзходство, включително радиоелектронна борба. И е много добре въоръжена. Според девет украински войници от седем различни части, интервюирани от журналисти на WP, въоръжените сили на Украйна трябва да нормират боеприпасите. И накрая, журналистите не можаха да потвърдят украинските изявления за освобождаването на някои села, като Високополе, “, пише WP.

Припомняме, по-рано колумнистът на британския вестник Evening Standard Робърт Фокс написа, че Киев няма да може да се възстанови от загубите, понесени в резултат на неуспешното контранастъпление срещу Херсон. Авторът е убеден, че всякакви настъпателни действия на въоръжените сили на Украйна са по-скоро символични, отколкото стратегически. Нещо повече, той отбеляза, че президентът на Украйна Владимир Зеленски се е решил на това, въпреки възраженията на почти всички военни съветници, които са посочили неподготвеността на армията. Освен това Фокс припомни думите на бившия офицер от МИ-6 Алекс Йънгър, който по-рано обясни защо провалът на Киев в потенциална контранастъпление би бил изключително пагубен за Украйна.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар