Въпреки овъртанията прокуратурата все пак е поискала разкриване на данъчната тайна за Бойко Рашков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
От Софийската градска прокуратура са поискали Софийският административен съд да разкрие данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър. Информацията е на БНР. За потвърждение, те цитират деловодната система на съда, където е заведено като дело №11664 за 2021 г. с входящ номер 40 776 с ответник Бойко Рашков.

Припомняме, че градският прокурор на София Илияна Кирилова отрече да има такова искане.

 

Искането е внесено ден след втория тур на изборите и като ищец е посочена Софийската градска прокуратура. По информация на общественото радио Рашков все още не е уведомен за дело по надлежния ред. Не беше ясно дали срещу него се води проверка или по разследване. Съобщи обаче за искане за сваляне на банковата и осигурителната му тайна.

 

В отговор на тази публикация ръководителката на градската прокуратура Илияна Кирилова каза, че разследване срещу Рашков няма, че до Националната агенция за приходите не е отправяно искане да му бъде направена данъчна ревизия, че няма искане да бъде разкрита данъчната и осигурителната тайна на служебния вътрешен министър. Кирилова добави и по принцип, че от 2017 година делата у нас не се образуват срещу конкретен човек, а за престъпление.

 

В началото на юни тази година, след като служебният вътрешен министър Бойко Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние в някои медии. Реакции последваха и от депутати от ГЕРБ, които питаха как Рашков се е сдобил с конкретни имоти.

 

Тогавашният финансов министър и настоящ лидер на „Продължаваме промяната“ Асен Василев увери, че ако има сигнал за несъответствие между доходи и имотно състояние на вътрешния министър, ще бъде направена проверка. Официална информация дали има такъв сигнал и от кого обаче няма.

 

Въпреки че Рашков е спряган неофициално за министър на вътрешните работи в редовното правителство, засега от „Продължаваме промяната“ не са потвърдили това.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар