Въпроси за свинската чума

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няколко въпроса относно африканската свинска чума си останаха незададени и необяснени, въпреки огромния шум по темата.
И неслучайно, мнозина са убедени в това, че новината за чумата у нас е…силно преувеличена.
Подозрението сред българите, че чумата бе измислица на властимащите и монополните играчи на пазара на свинско, не бива да се подценява. Най-малкото, защото наистина никой не каза и не попита:

Как изглежда всъщност африканската чума по прасетата?
Вижте снимките.

Някъде някой коментира ли подобни белези на заболяването?

Някой някъде показа ли такива лезии и кръвоизливи по местните животни?

Чухте ли за стопани, които си отглеждат прасета в двора, да се оплачат от такова нещо, каквото виждате на снимката?

Или пък ветеринари да дадоха примери за такива симптоми, по които да се ориентираме, че болестта е дошла сред животните ни?

Видяхте ли ясни и убедителни доказателства, по които експертите съдят за разпространението на болестта у нас? И какви са те?

На базата на какви основания се взимат решения, че в даден регион ще се обяви епидемия и ще се премине към режим на умъртвяване на животните?

Тези неща не са ли пределно ясни, конкретни и лесни за презентиране пред обществото? И, ако да, защо институциите не го направиха? А за втори път (след миналогодишната чума по овцете…) оставиха стопаните на животни с чувството, че са ограбени, излъгани и съсипани преднамерено?

Направи ли държавата достатъчно по проблема с  африканската чума, така че да защити родното производство на чиста и здравословна храна?

И ако да, как ще обясните натрапчивото усещане на голяма част от  българите, че родният бизнес бе „продаден“ и предаден, заради чужди финансови интереси? Като например….вносното свинско пред родното.

Т. нар. управляващи имат ли адекватно обяснение на въпроса – как родната индустрия е защитена, за да не е изправена пред собствената си смърт, заради разпространението на някакво си заболяване по животните?

Или пък – защо целият процес (а после и цената на крайния продукт) е в пъти по-скъп за българските производители, отколкото за всички останали?

Въпросите са много. Но отговорите им никой не търси. И никой политик, никоя институция и никой отговорен явно няма намерение да се обяснява.

Само лека полека се подхвърлят внушенията, че народът е прост и вярва на конспирации и на глупости.

Ама народът, както обикновено не е прост. Той просто ви пита. И чака да обясните….видяхте ли в България такова нещо, като от снимките?

Честно?

Въпроси за свинската чума (СНИМКИ)

https://www.lentata.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар