Върли защитници на управляващите един след друг с опорки в БНТ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Пламенна защита за управляващите отново от устата на политолога доц. Стойчо Стойчев. Преподавателят в Софийския университет за пореден път повтори основните опорни точки на кабинета, като заяви – няма нужда от предсрочни избори, а протестът няма ”тема”.

“Корупцията в България се превърна в псевдо-универсално понятие. Какво означава това? Предвиждаме корупция в какво ли не. Не може генералната тема на протеста да е “Отвратителни сте, ходете си”, посочи Стойчев и допълни, че един протест има икономическа или екологична тема.

 

“Вместо да използваме това време, за да организираме качествени избори, ние спорим дали те да са през март или януари”, категоричен бе Стойчев.

 

“Хората на площадите представляват една част от българското общество. Има си избори, които са съвсем скоро, и на тях ще се реши всичко. Така е в демократичните държави. Властта не е неглижирала протестите. Направиха се доста промени. Не може само защото определена група хора е излязла на улицата и твърди, че не харесва управляващите, те да подават оставка. За тази работа си има избори”, категоричен бе политологът.

 

Той  се изправи пред колегата си Слави Василев в ефира на Българската национална телевизия.

 

“Според мен ще се закрепят и основният елемент, който ще позволи на властта да остане вероятно до февруари е безочието и наглостта на управляващите. Аз продължавам да се изумявам как може управляващите да неглижират протеста по такъв начин, че видите ли протестът си отивал, хората вече са се разочаровали, енергията е отишла… Това е абсолютно несъстоятелно, то е несъстоятелно не защото енергията я няма, ами защото хората са тотално вцепенени как може тези хора да продължават да седят там и да се правят все едно хората ги няма”, каза Слави Василев.

 

“Преди тях пък в предаването “Още от деня” бе друг върл защитник на ГЕРБ – едно от остриетата на управляващата партия Тома Биков. И той повтори основната теза, че протестът е изчерпал енергията си, а всички са разбрали какви са исканията на демонстрантите.

 

“Протестът стана част от една ранна предизборна кампания. Всяка партия ще се позиционира по един или друг начин”, коментира още той и допълни – основната цел на управляващите в момента е да приемат бюджета за идната година и да подсигурят хората и бизнеса.

 

“Предложение на “Обединени патриоти” беше чрез референдум да се решават важни въпроси. Това беше жест към коалиционните партньори. Аз съм скептичен към референдумите. Скептичен съм и към машинното гласуване, но ако това ще засили вярата в изборите, то нека има машини”, коментира Биков.

 

Той бе категоричен, че загубилата страна от изборите винаги твърди, че те са били фалшифицирани. Изказването бе по адрес на опозицията в лицето на БСП и Мая Манолова. Припомняме, че вчера бившият омбудсман заяви, че тя е една от най-потърпевшите от фалшифицирането на изборите, визирайки вотът за кмет на София миналата година.

 

Биков не остана радушен и по въпросите, които касаят критиките на Брюксел. Припомняме още, че от няколко дни се чуват остри гласове от европейските институции.

“Имаме подкрепа от Европейската народна партия. В ЕП има партии като у нас, и същите ни критикуват. В пиковия момент на протестите Манфрет Вебер ни подкрепи. В европейската преса имаше платени от българи публикации срещу страната ни”, разкри Тома Биков.

 

Кои са платените статии обаче не е ясно. ФрогНюз припомня още, че един от най-жестоките международни скандали, които започват да се вихрят, са заради информация, разкрита от авторитетното германско издание “Шпигел”, според която Борисов е предал опозиционер на Анкара в ръцете на Ердоган.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар