Песков

Върни се назад Песков: Доставка на Украйна на оръжия, позволяващи удари по руска територия, е изключително опасна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дискусията за доставката на оръжие на Украйна за удари на руска територия е изключително опасна. Това каза пред журналисти в четвъртък прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

„Разбира се, сама по себе си дискусията за допустимостта на доставката на Украйна на оръжия, които ще позволят нанасяне на удари по руска територия е потенциално изключително опасна“, каза още говорителят на Кремъл.

В същото време, посочи той, Украйна вече разполага с оръжие, „с помощта на което постоянно, ежедневно нанася удари по руска територия“.

„Имам предвид нашите нови региони“, обясни Песков.

Песков отговори утвърдително на въпроса дали изявлението на руския посланик в САЩ Анатолий Антонов, че руските въоръжени сили няма да оставят без отговор атаки на територията на страната, включително Крим, отразява официалната позиция на Москва. „Разбира се, отразява“, каза говорителят на Кремъл и подчерта, че „Антонов е извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в САЩ“.

„Как може да не отразява позицията на нашата страна и на президента?“, коментира Песков.

Той също така подчерта, че доставката на оръжия на Киев за удари срещу Русия би означавала извеждане на конфликта на ново ниво.

„Това ще означава извеждане на конфликта на ново качествено ниво, което, разбира се, няма да предвещава нищо добро от гледна точка на глобалната общоевропейска сигурност“, каза Песков.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар