Вътев: Няма данни за внос на месо и яйца, които се продават у нас като български

Вътев: Няма данни за внос на месо и яйца, които се продават у нас като български

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма данни за месо и яйца, които се внасят в България без етикети и се продават като български, съобщи ресорният министър Кирил Вътев в интервю за предаването “На фокус с Лора Крумова” по NOVA.

Браншовици: Украински яйца и пилешко месо влизат у нас като румънски или полски

В началото на седмицата от браншовата организация заявиха, че преетикетирането на вносни яйца и пилешко месо в нашите транжорни продължава да бъде един от основните проблеми в сектор птицевъдство. Държавните органи работят по този казус, но засега няма особен напредък, каза председателя на Асоциацията за промишлено птицевъдство Даниел Божанков.

Според земеделския министър проверките, извършени от органите на земеделското министерство, не са открили нарушения.

“В земеделието се изливат много пари, а има едни хора, които имитират земеделие и те получават субсидии – срещу тях се борим”, заяви още министърът по повод предстоящи проверки в сектора.

Украйна пълни България със слънчоглед с баржи по Дунава, Вътев предупреди за спиране на вноса

От първия ден правителството е подложено на много сериозни атаки. Много по-важно е как един министър си върши същинската работа, коментира Вътев по повод казуса около поканите до депутати за водосвета на Богоявление. По-рано днес Министерството на отбраната съобщи, че експертът, на когото е възложена задачата да покани депутатите на водосвета на Богоявление, погрешка е ползвал неактуализиран списък, за което сигнализира сам на ръководството и пожела да подаде оставка от заеманата позиция. Според Вътев с изпращането на поканите се занимава администрацията и не смята, че който и да е министър ще направи такъв пропуск.

Земеделците отново поискаха оставката на Кирил Вътев, той: Изплатили сме, каквото е трябвало

Изобщо не ме вълнува този въпрос, отговори Кирил Вътев на въпрос дали ще остане министър и след ротацията на премиерите в правителството. Толкова много работа имам, толкова много неща сме подхванали, каза Вътев. Министърът добави, че ще остане на поста, ако му бъде предложено да остане.

По думите му има много усилия да се клати правителството. Явно има сили в България, които се притесняват, че сме толкова близо до Шенген и еврозоната, каза той.

ДФ “Земеделие” са вдигнали темповете и в края на миналата година са изплатили на 100% всичко, което е трябвало да бъде изплатено. За цялата година са изплатени около три млрд. лв. на целия земеделски сектор, съобщи още Кирил Вътев.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар