„Вътрешна сигурност“ вече има два чисто нови автомобила – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР получи два нови автомобила, предназначени за специалните й потребности. Колите са дарение от германските полицейски служби.

Благодаря на Германия за подкрепата, която оказва специално на полицията. Полицейското  сътрудничество между нашите страни е на едно от най-добрите нива в ЕС. Стремежът ми като министър е да бъдем открити към партньорите, неслучайно  г-н Райнер Кан работи в МВР и това е допълнителен бонус в отношенията ни. Като съветник той има достъп до всички проблеми и структури в МВР и смятам, че това е пътят, по който изграждаме доверие – отбеляза министър Маринов. Той подчерта, че днес ролята на България като държава на първа граница с мигрантските потоци, е изключително важна за сигурността  на ЕС. Знаем, че пазейки границата ни с Турция, до голяма степен гарантираме сигурността на Европа. Същевременно подобни процеси  са свързани и с генериране на парични потоци и натискът спрямо служителите, работещи с този контингент, е силен. Някои от тях се поддават на различни зависимости. В този смисъл съществуването на Дирекция “Вътрешна сигурност” в МВР действа превантивно преди всичко.

По думите на Андреас Бакхоф – инспектор на Полицията в готовност на федералните провинции на Германия, предизвикателствата в професията са много, работим заедно за ефективното противодействие на престъпления от всякакъв вид  –  от тероризъм до контрабанда. Той обаче подчерта, че една от най-важните теми е доверието в полицията, която е партньор на населението. В този смисъл е важно обществото да вярва в своята полиция. Дирекция “Вътрешна сигурност” в МВР е пример, който показва на хората, че освен противодействието на престъпността, наша грижа е да съблюдаваме действията на служителите. Дарението е израз на отношение към структурата, както и потвърждение на искреното желание да развиваме сътрудничеството ни в бъдеще – добави той.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар