Вътрешният министър докладва: Язовири, които в момента да са опасни няма – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вследствие на усложнената метеорологична обстановка през последните дни нивата на реките се повишиха, което наложи извършването на дейности по контролиране и изпускане на част от язовирите. Това информира вътрешният министър Христо Терзийски в парламента, където депутатите изслушват четирима министри във връзка с наводненията у нас през последните дни.

“Падналите значителни количества валежи, както и бързото снеготопене значително усложни оперативната обстановка в областите София, София-област, Перник, Бургас, Смолян, Благоевград, Монтана, Враца и Кюстендил. Снеговалежите в Северозападна България и част от Централна и Южна България предизвика временното и пълно затваряне на пътища и проходи”, каза още Терзийски.

“В резултат на възникналите наводнения са засегнати множество инфраструктурни обекти, обществени и жилищни сгради, дворове и земеделски земи. Създадена е организация за денонощно наблюдение на нивата на язовирите и реките. Към момента няма язовири, които чрез контролирано изпускане, да застрашават живота и имуществото на хората”, информира още вътрешният министър.

Министър Терзийски допълни още, че до момента са отработени 268 сигнала, свързани с метеорологичната обстановка. Въведени са плановете за защита от бедствия, наводнения и снеговалеж. Няма загинали хора.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар