Вътрешният министър: Цената за купен глас е между 50 и 100 лева – Властта – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вътрешният министър: Цената за купен глас е между 50 и 100 лева

Стоп кадър/ИА Фокус

До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушаване на изборния процес, има образувани 26 досъдебни производства, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите, цитиран от БТА. Той посочи, че акцията срещу купения вот и противодействието на битовата престъпност, провела се днес във Варна, и действията на полицията, които предстоят, са на база получени оперативни сигнали. Във връзка с полицейските действия във Варна има образувани 45 досъдебни производства, като 12 от тях са за престъпления против политическите права на гражданите. Претърсени са 14 адреса, иззети са списъци, дебитни карти, телефони и пари, каза Стоянов. Установени са и двама души, обявени за издирване.

Министърът добави, че цената за купен глас варира между 50 и 100 лева. До момента най-много сигнали и образувани досъдебни производства имаше на територията на област Бургас, но сега вече се изравняват данните с територията на Варна, коментира Калин Стоянов.

Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в “пъти по-добре в сравнение с миналата година”.

Стоянов съобщи още, че е задържан затворник от Софийския затвор, който не се е върнал от отпуската, в която е пуснат. Той е отишъл в дома на сестра си и е стрелял с въздушен пистолет, като е предизвикал и пожар. Получен е и сигнал, че се опитва да качи насилствено гражданин в автомобил.

Министърът на вътрешните работи награди с грамота и плакет преподаватели и изявени културни дейци за приноса им към темата за сигурността по повод предстоящия празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Наградени бяха: доц. д-р Станимир Илиев – декан на факултет “Полиция” в Академия на МВР; проф. д.н. Климент Найденов – декан на Геолого-географския факултет към Софийския университет (СУ) “Климент Охридски”; доц. д.н. Цвета Маркова – ръководител на катедра “Национална сигурност” във Великотърновския университет (ВТУ) “Св.св. Кирил и Методий”; доц. д-р Ралица Йотова – асистент в Института за научни изследвания и обучение към УниБИТ; доц. д-р Николай Попов – заместник-декан на Правно-историческия факултет към Югозападния университет (ЮЗУ) “Неофит Рилски”; доц. д-р Лъчезар Георгиев – заместник-директор на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на Българската академия на науките (БАН); доц. д-р Светослав Спасов – директор на Центъра за подкрепа на ядрената сигурност, преподавател в Университета за национално и световно стопанство (УНСС); Маестро Александър Иванов – диригент на представителния оркестър на Академията на MBP; Д-р Ваня Монева – диригент, преподавател в Националната музикална академия “Панчо Владигеров”.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар