Вярваме в доброто: Момче от дом за сираци дари козунаци на възрастни хора

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил успява да събере пари с помощта на хора от страната и чужбина.

Това е история за младо момче без семейство, но с голямо сърце. 18-годишният Кирил от Пазарджик, който живее в социален дом, събра пари и купи козунаци, за да зарадва възрастни хора.

Инициативата му стигна чак до Северозапада. Въпреки трудностите с които се среща всеки ден, момчето е убедено, че доброто трябва да е повече и да се раздава.

Празниците за него не са повод за радост и събиране на цялото семейство. „Баща ми почина, когато бяха малък, след това сме имали трудни моменти с майка ми и брат ми. Финансово също не сме могли да се оправим…Нямал съм хубави празници и за Коледа подаръци не съм получавал”, разказа Кирил Балдев.

Болката от липсата на силно и сплотено семейство, особено по празниците, оставя пареща следа в живота му.  „В дома ни дават яйца, козунаци, но самата любов, уют, самото чувство за семейна среда го няма…и ние било много трудно”, сподели Кирил.

 

Но всичко това му е дало и голям урок – да превърне болката в добро. „Решил съм да покажа един мини жест към самите пенсионери. С един козунак не мога да им помогна, но искам да покажа, че някой мисли за тях. Има и хора, които ми помагат”, каза още Кирил.

Момчето събира парите за козунаците благодарение на хора от страната и чужбина. Към идеята му се присъединяват и ученици. Със събраните средства ще зарадва над 700 пенсионери. Някои от козунаците ще раздаде лично в района на Пазарджик, други ще отидат към една от малките общини в Северозапада.

 

Кирил ще изпрати към Ружинци 215 козунаци, които ще бъдат раздадени на десетки възрастни хора. Първият козунак ще отиде при Баба Илка. Жената е пенсионерка и живее във видинското село Белоптичане. В Ружинци на Кирил помогнаха доброволци, а в Пазарджик и околните села той отиде лично при бабите и дядовците.

Момчето се надява кампанията му да стане целогодишна и да помага по-често на бабите и дядовците.

nova.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар