Вярваме в доброто! Спасиха малко бяло щъркелче, паднало от гнездото си 02.06.2020 admin

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Малко бяло щъркелче, открито в безпомощно състояние, беше спасено благодарение на сигнал от гражданин и бързата реакция на служители на РИОСВ – Пловдив.

В събота местни хора забелязали птицата, паднала в близост до щъркелово гнездо в кв. „Точиларци“ на гр. Съединение и веднага алармирали за това чрез тел. 112.

Експерт на пловдивската екоинспекция приюти пернатото бебе в дома си и го обгрижваше в продължение на две денонощия през почивните дни. Днес то беше изпратено за лечение в Спасителния център за диви животни на СНЦ „Зелени Балкани“ в Стара Загора.

Там то ще бъде прегледано и за него ще се положат необходимите грижи по отглеждането му, а след укрепването му ще бъде върнато в природата на мястото на намиране или на подходящо място в  близост до него.

Белият щъркел (Ciconia ciconia) e защитен вид. Лице, което намери екземпляр в безпомощно състояние, е длъжно да уведоми най-близката РИОСВ, държавно горско или държавно ловно стопанство в срок до три дни.

Законът забранява улавянето, унищожаването или обезпокояването на екзеплярите, а нарушителите подлежат на санкция в размер от 100 до 5 000 лева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар