Вярваме в ДОБРОТО: 10-годишно момче намери и върна 1000 лв. пари за пенсии

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Денят е чудесен за игра навън и мартенски. 10-годишният Денислав Иванов от врачанското село Курново кара колело след училище.

Времето е слънчево и четвъртокласникът се усмихва на топлия петък. Докато кара велосипеда си, вижда на улицата бял плик.

В първия момент през ума му минава, че са изгубени документи. Детето отваря пликчето и в него вижда пари. Сумата е 980 лв., предвидена за инвалидните пенсии на три жени от селцето. Изгубени са по път за кметството, където всеки месец се раздават социалните помощи.

В същия миг Денис дори не се поколебава да ги задържи за себе си и похарчи. Отива и ги предава в кметството. Момченцето се отглежда временно от леля си Деница и баба си. Майка му работи в Русе, за да го издържа.

“Липсата на работа в малките населени места обрича цели семейства на недоимък, който пък води до миграция на населението. За никого не е тайна, че тези процеси докараха хората от Северозапада до просешка тояга”, споделят с мъка местните. Въпреки че не живее в лукс, детето не се изкушава да похарчи и лев от намерената сума.

“Почти винаги тези, които нямат възможности, са най-доблестни и честни. Гордея се с постъпката на своя племенник!”, разказа емоционално пред “България Днес” неговата леля Деница Цолова. Тя не скри огорчението си от факта, че само една жена на име Йорданка Стоянова го е похвалила за стореното и го е насърчила винаги да бъде толкова доблестен.

Денис е ученик в 4 “б” в началното училище в гр. Роман “Петко Рачов Славейков”. Като научила за върнатите хиляда лева, гласната му Магдалена Павлова много се зарадвала, че именно неин ученик проявява такава доброта.

Съвсем наскоро, пак в гр. Роман, беден мъж намери и върна близо 400 лв., а историята му трогна мнозина местни. След приятелска среща на отборите Искър Роман (1923) и ФК “Пъстрина” Монтана (2012) един от футболистите установява, че му липсва щипката с пари. Мъжът допуска, че някой е претърсил съблекалнята, докато двата отбора ритат топката.

Тръгва си разочарован и видимо ядосан от Роман, без да предполага, че в същото време мъж на име Росен Ванков намира парите, докато мете стадиона. Човекът е нает по проект “Работа” към общината и се грижи именно за поддръжката на градския зелен терен.

“България Днес” научи, че години наред добросъвестният Росен е бил безработен. Въпреки нищожното си възнаграждение и нисък стандарт на живот той връща парите в кметството и казва къде ги е намерил. Така сумата е върната на футболиста от Монтана, а кметът на Роман Валери Ролански му връчва благодарствено писмо.

“Пожелавам на Росен винаги да бъде толкова честен и всеотдаен”, мотивира го Ролански. / opoznaybulgaria.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар