В белгийската столица започна делото срещу Абдеслам – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Белгийската прокуратура поиска 20 години затвор за Салах Абдеслам, обвинен за стрелба срещу полицаи преди две години в Брюксел, съобщиха местни медии. Прокуратурата настоява подсъдимият да излежи поне 13 години.

В белгийската столица днес започна делото срещу Абдеслам –  единственият оцелял терорист от атентатите в Париж през 2015 г.. Абдеслам е френски гражданин, роден и живял в Брюксел до задържането му.От две години той е въдворен в затвор край Париж, откъдето днес бе извозен до Белгия. Срещу него във Франция предстои друго дело – за участие в парижките атентати.

В пледоарията си прокурорът по днешното дело отбеляза, че Абдеслам е радикализиран.

Цитирано бе негово писмо до майка му, в което той заявява, че се е врекъл във вярност на ръководителя на терористичната групировка “Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади.

Прокуратурата настоява за срока на присъдата Абдеслам да бъде лишен също от граждански и политически права.

Белгийското законодателство допуска осъдените да бъдат освободени, след като изтърпят само половината от присъдата си.

Най-тежкото наказание в Белгия е 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор.Доживотните присъди винаги подлежат на преразглеждане, тъй като в страната не се прилага забрана за обжалване.За особено тежки престъпления срокът на наказанието подлежи на удължаване по решение на съда.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар