В болниците е страшно – умират и неваксинирани медици

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В тежко състояние в Ковид отделенията в страната най-често се приемат неимунизирани. 

Основният резултат от „зеления сертификат“ е увеличаване на желаещите да се ваксинират. Въпреки това България остава на последните места в Европа по брой имунизирани срещу Ковид-19. Причината според кардиолога проф. Иво Петров е в липсата на информационна кампания.

„Не можеш да оставиш на човек, който не е информиран, да вземе правилното решение дори за себе си. При тази вълна виждаме гигантската разлика в данните за заболеваемост и смъртност в страните с висока степен на ваксинация и България“, коментира кардиологът.

На същото мнение е и бившият здравен министър д-р Мими Виткова.

„Трябва да споделим с населението ефекта от ваксините. Например, че ваксините не предпазват със сигурност да не се заразиш, но спасяват да не умреш. Ние сме страната с най-ниско ваксинационно покритие и най-висока смъртност“, заяви д-р Виткова.

Това поставя България на челни места в Европа. А причините са комплексни.

„Първо мерките не се спазват, няма санкции, проблемът е и в здравната система. Пациентите с Ковид-19 постъпват късно за лечение и извън болничната помощ не се включва активно в наблюдението на тези болни“, уточнява бившият здравен министър.

А в болницата, където работи кардиологът д-р Петров, Ковид отделението е препълнено. В най-тежко състояние са неваксинираните.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар