В Бургас излизат на протест срещу маските в училищата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
От 12.00 ч. пред сградата на Регионално управление образование (РУО) в Бургас родители ще изразят недоволството си срещу мерките на Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването против против Covid-19, с които се задължава носенето на предпазни маски от децата в училищата.

Те настояват мерките да бъдат препоръчителмни, а не задължителни, да не се налагат рестрикции над деца и родители, за да е налице нормален учебен процес. Родителите, позовавайки се на мнения на специалисти и проучавания, подчертават, че задължителното носене на маски в училище може да нанесе психически травми на детето.

Субитието във Фейсбук “НЕ на маските и изолаторите в училище! – Бургас”, гласи:

“На 14.09.2020г. от 12:00ч. ви очакваме пред РУО Бургас, за да изразим заедно несъгласието си за безумните мерки, предвидени за новата учебн година. Не на маските в училище! Осъзнаваме притесненията на част от родителите, свързани с истерията К19, и се опитваме да ги разберем. Вече излязоха множество проучвания, включително на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за психическите травми, които могат да нанесат мерките у децата.
ИСКАМЕ БЕЗУМНИТЕ МЕРКИ ДА БЪДАТ ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, А НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му. Искаме нормален учебен процес. Училището е място за УЧЕНЕ!
Маршрутът е РУО Бургас-РЗИ Бургас
Очакваме ви!”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар